Search
  • Gál Ildi

A fogyókúra és a kutyi...


Ő Borostyán, a kutyánk.


Egy térdműtét miatt vérvételre volt szükség, de ebből az is kiderült, hogy a térdszalagtól eltekintve makkegészséges, a súlya is majdnem tökéletes. Na ja, fajtatápot kap, abból is azt, amiben nincsenek allergének, és a márkája is megbízható. Mindig időben eszik, ráadásul annyit, amennyitől tartja a súlyát, se többet, se kevesebbet. Minden nap kétszer sétálunk vele legalább 30-40 percet, szaladgálhat a mezőn, lehet kicsit "rosszalkodni" is, de kap feladatokat, amikkel az agyát is edzük. Simogatjuk, játszunk vele minden nap, de kutyaként bánunk vele, tudja, mit szabad és mit nem, emiatt a lelke is rendben van. Az állatorvosunk tavaly azt mondta, hogy jó dolga van. Szó szerint így fogalmazott: "Lennék én ott kutya! :) "


De hogy miért is jutott most ez eszembe és osztom meg Veled...? Mert erről az is eszembe jutott, hogy vajon magunkkal miért nem így bánunk...?

Miért nem annyit eszünk, amennyitől jól érezzük magunkat (nem éhezünk, de nem is zabálunk...)???

Miért nem minőségi, jól összeválogatott, EGÉSZSÉGES ételeket eszünk???

Miért nem úgy és akkor eszünk, amikor a testünknek a legjobb – legalább napi 3-4x???

Miért nem mozgunk legalább naponta 30-40 percet???

Miért nem öleljük és simogatjuk egymást többször???

Miért nem töltünk sok időt azzal, amit és akit szeretünk, hogy a lelkünket is ápoljuk minden nap???


Pedig milyen egyszerű lenne, nem? Ha a kutyira oda tudunk figyelni, magunkra is oda kéne, hogy boldogan, egészségesen, karcsúan éljük le az életünket. ÉLJÜK, ne csak túléljük a mindennapokat, ne hagyjuk, hogy a kicsinyes dolgok, a túlsúly, a stressz, a bosszúság megakasszon ebben. Ha nem így teszünk, miért élünk…?


Gyere, tornázz velem, és tedd meg az első lépést az ÉLET felé! :)


2 views0 comments